Hírek

Német-magyar focimeccsnézés az Európa Bajnokság házigazdáinak szentszéki képviseletén

Június 12-én Németország és Magyarország szentszéki nagyköveteinek meghívására együtt követhette a német és magyar szentszéki képviselet és vendégeik az Európa Bajnokság német-magyar összecsapását a német szentszéki nagykövetség rezidenciáján. A házigazdák vendégszeretetével kísért szurkolás mindenki nagy örömére szolgált.
Tovább

Felavatták a Hungary Helps Program támogatásával megújult norciai bencés apátságot

A magyar kormány a Hungary Helps Programon keresztül 270 millió forinttal támogatta a a norciai Hegyi Szent Benedek Monostor és zarándokház felépítését, amelynek ünnepi átadására június 15-én került sor Azbej Tristan államtitkár részvételével.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatása a Vatikánban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. június 7-én munkalátogatást tett a Vatikánban, mely alkalomból kétoldalú megbeszélést folytatott Paul R. Gallagher érsekkel, a Szentszék államokkal és nemzetközi szervekkel fenntartott kapcsolataiért felelős titkárával a békéről elsősorban az ukrajnai háborút illetően, továbbá találkozott Robert Sarah bíborossal, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció nyugalmazott prefektusával.
Tovább

Boldoggá avatják Isten szolgálója Bódi Mária Magdolnát

A magyar egyház újabb boldoggal gazdagodik! Ferenc pápa május 23-án audiencián fogadta Marcello Semeraro bíborost, a Szenttéavatási ügyek Dikasztériumának prefektusát, amelynek keretében engedélyezte az 1921. augusztus 8-án, Szigligeten született és 1945. március 23-án, Litéren meggyilkolt Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot.
Tovább

Semeraro bíboros mutatta be az idei Mindszenty-emlékmisét

Ünnepi szentimisét mutatott be május 6-án Marcello Semeraro bíboros, a Szenttéavatási Ügyek Dikasztériumának prefektusa Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros emlékére, halálának 49. évfordulóján. Az emlékmisére a hagyományoknak megfelelően az utolsó magyar hercegprímás római címtemplomában, a Santo Stefano Rotondo-bazilikában került sor. Homíliájában Semeraro bíboros homíliájában a hit és a remény emberének nevezte Mindszentyt, akinek emlékét gyermekkora óta szívében hordozza.
Tovább